Jeste znali da najmom alata možete uštedjeti i do 50% vremena i novca?
U ovom članku ćemo proći kroz par savjeta vezanih za najam alata koje će Vam uštedjeti i vrijeme i novac.

1. Proučite koji Vam alati zaista trebaju

Iznajmiti kvalitetan alat ne znači ujedno i uspješno dovršen projekt. Potrebno je voditi računa koji alat najbolje odgovara potrebnom zadatku. Uzmimo samo za primjer rezanje drva.

  • Ravni rezovi na gredama i štaflama – preklopna pila za drvo
  • Ravni rezovi na pločastom materijalu – cirkular za drvo
  • Rezovi koji ne počinju s ruba – uranjajuća pila za drvo
  • Rezovi koji prate krivine ili promjene smjera – ubodna pila

Kao što vidite, izbor odgovarajućeg alata ili više njih ovisi o samoj prirodi posla. Ako niste sigurni u odabir alata kontaktirajte nas i pomoći ćemo Vam!

2. Planirajte najam preko vikenda

Neke tvrtke poput Radione SKATT d.o.o. izlaze u susret svojim korisnicima te vikendom nude povoljniji najam alata kako bi stigli dovršiti na vrijeme svoje projekte. Omogućujemo najam alata od petka do ponedjeljka tj. tri radna dana po cijeni od 2!
Radi 3 dana – plati samo 2

3. Pogledajte video uputstva za rad

Radiona SKATT uz svaki iznajmljeni alat daje i uputstva za rad, ali ipak preporučujemo pogledati video upute gdje će svatko puno brže i kvalitetnije vidjeti kako pravilno koristiti alat. Pravilno korištenje alata je iznimno bitno kako bi zaštitili sebe i ostale, očuvali materijal ili element na kojem radite od eventualnih oštećenja te sačuvali sam alat.

4. Pripremite radno okruženje

Na svakom projektu se najviše vremena isplati uložiti u dobru pripremu. Svima su nam dobro poznate nepredviđene okolnosti koje često oduže samu dinamiku poslova. Dobrom pripremom ćemo osigurati da radove izvršimo na vrijeme i samim time uštedimo na trajanju najma. Što je sve potrebno pripremiti: popis potrebnih alata, popis i nabavu potrebnih materijala te plan rada s procjenom možemo li sami ili nam treba pomoć i u kojim fazama.

5. Potražite ili unajmite pomoć

Ovo je jako bitan korak koji svi često zanemarujemo. Razni su razlozi: ne želimo ostale opterećivati, ne možemo naći slobodnu osobu ili nemamo odgovarajuću osobu za pomoć. Najčešće to završava tako da preuzmemo na sebe sav posao riskirajući ozljede, oštećenja, premorenost i značajno manju efikasnost. Uvijek savjetujemo potražiti pomoć te po potrebi i angažirati honorarno osobu. Rad će biti efikasniji i brži, smanjiti ćemo mogućnost ozljeda i ostat će nam više energije za daljnje projekte.

6. Proučite ponudu alata

Razne tvrtke imaju specifične alate ili uvjete najma alata. Dobro proučite uvjete kao i dostupnost prije samog najma. Bauhausova usluga alata je popularna, ali ljudi se često iznenade kad saznaju da je potrebno 1000 kn pologa te da su alati uvelike istrošeni. Neke druge tvrtke iznajmljuju isključivo pravnim osobama. Mi smo nastojali stvoriti što jednostavniju ponudu alata bez skrivenih obveza za običnog čovjeka.

7. Pošaljite upit!

Ako u nešto niste sigurni vezano za najam alata pošaljite upit putem maila, obrasca ili whatsappa. Mi ćemo Vam odgovoriti.