Spojna pločica “Lastavica” je inovativni kutnik za grede koji omogućuje veću fleksibilnost u spajanju od dosadašnjih rješenja. Dolazi u dvije varijacije tj. orijentacije, lijeva i desna, a najveća čvrstoća spojeva se postiže kombiniranjem istih.

Spajanje triju greda ili štafli je do sada bilo moguće samo s više kutnika ili sa spojnim pločicama kompleksne geometrije. Više kutnika je nepraktično rješenje koje zahtjeva više rada i manju kvalitetu spoja. Pločice kompleksnih geometrija su skuplje u nabavi i odgovaraju samo za točno određenu veličinu grede. Spojne pločice “Lastavica” na jednostavan način omogućuju visoku kvalitetu spajanja različitih spojeva dviju, triju ili više gredi u jednoj točki u kutevima od 90º ili 45º i imaju puno veću fleksibilnost primjene.

Primarna namjena je korištenje u spojevima: drvo – drvo, drvo – beton i drvo – čelik ali po potrebi i za druge materijale. Različite kombinacije postavljanja spojnih pločica i njena jednostavnost primjene omogućuje njenu primjenu u raznim spojevima i situacijama i izvan građevinskog sektora.

Kombinacijom dviju verzija pločica više se ne trebaju kupovati specifične pločice za grede koje koristimo te omogućuju da se njihovo postavljanje optimizira ovisno o smjeru sila koje djeluju na grede kao što je prikazano.

 

Zbog svojeg jedinstvenog dizajna i prednosti koje pruža spojna pločica “Lastavica” je zaštićena pri Europskom uredu za intelektualno vlasništvo pod brojevima: 005798261-0001005798261-0002. Prvi put je izlagana na međunarodnoj izložbi inovacija INOVA gdje je osvojila zlatnu medalju i posebnu nagradu za najbolji dizajn proizvoda.

Varijacije pločice:

Osim u različitim orijentacijama pločice dolaze i u tri različite dimenzije prilagođene najčešćim veličinama drvenih greda i štafli na tržištu te dvije vrste završne obrade. Pocinčana, “Z” varijanta ( DX51D + Z275 ) je pogodna za vanjsku i unutarnju uporabu. Prefarbana “B” varijanta preporučuje samo za unutarnje konstrukcije ili namještaj te osim funkcionalne uloge ima i dekorativnu.

Dimenzije pločica su orijentirane oko veličine “baze” pločice koja označava dio okomit na ravninu ostatka pločice i dolaze u tri varijante: 25 mm, 35 mm i 50 mm.

 

Puna oznaka svake pločice označava sve glavne karakteristike pločice.

WR = Winglet Right (R = desni / L=  lijevi)
Z = Cink presvlaka ( Z = cink / B = crna mat boja )
25 10 20 = 25 mm baza + 10 rupa + 2.0 mm debljine

Dokumenti sa tehničkim nacrtima i kotama svih elemenata:
WLZ251020 , WRZ251020 , WLZ351025 , WRZ351025 , WLZ502130 , WRZ502130

Proizvod ne posjeduje službene ateste o nosivosti. Proizveden je prema zahtjevima struke. Testiran je interno kod proizvođača. Postupaci prijave za dobivanje Europskog standarda ETA-09/0133, EN 10327:2004 i EN 1995:2013 će biti pokrenuti uskoro.

Pločice možete kupiti u našem WEB shopu ili preko naših distributera.

 


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.